Kids congres meeting

De Kids Climate Conference begon vier jaar geleden als een klimaattop voor kinderen. Het succesvolle initiatief is in korte tijd uitgegroeid tot een duurzaamheids-evenement dat ertoe doet. Niet alleen in Nederland en België, maar ook in Duitsland.

Het driedaagse evenement is een initiatief van Center Parcs en het Wereld Natuur Fonds. Beide zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om kinderen op jonge leeftijd te betrekken bij duurzaamheidsvraagstukken. Ten eerste gaat het om hún toekomst op onze planeet, en ten tweede hebben kinderen vaak een verrassende kijk op ‘volwassen’ onderwerpen. En hoe leuk is het om samen met andere kids workshops te volgen, iets te leren en dat aan anderen door te geven!

Dit congres wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal organisaties die allemaal hetzelfde doel nastreven: hoe geven we onze mooie aarde door aan toekomstige generaties? Elke partner kijkt op een andere manier naar het onderwerp dat in een jaar centraal staat. Zo wordt het dus van alle kanten belicht in allerlei leuke en inspirerende workshops waaraan wij een steentje mochten bijdragen.

De kinderen hebben hun zegje mogen doen in de dialoog met Princes Laurentien, hebben mooie ideeën geopperd voor de toekomst en zijn 2 dagen lang actief, intensief en creatief aan de gang geweest.

  • kinderen
  • workshops
  • boodschap
kidscongres
bewustwoording-evenement
kinderevenement-milieu
kinderen-duurzaamheidfeest
duurzaamheid voor kinderen
inspiratie-bijeenkomst-kinderen
duurzame-workshop