Hybride evenement: Lancering van The Interceptor

Boyan Slat heeft The Interceptor aan de wereld gepresenteerd, een installatie die drijvend plastic uit rivieren moet halen om zo te voorkomen dat het in de oceaan terechtkomt. Een onbemande vangsysteem, dat 50.000 kilo per dag kan afvangen. Uitvinder en ondernemer Boyan Slat gaf tekst en uitleg over zijn nieuwste project.

Een event met live registratie door meerdere camera’s, de langste camerakraan van Europa, een reusachtig scherm met een indrukwekkende show en een interactieve webcast.
Een zeer energiek evenement van 45 minuten. Wereldwijd live ge-streamed vanaf de werf in Rotterdam.

Het evenement begon met de infomarkt, waarna de gasten de speciaal gebouwde plateau-tribunes op gingen.  Tijdens het lancering event werden de gasten en kijkers meegenomen door de ontwikkelingen van de Ocean Cleanup en de onthulling van de gloednieuwe Interceptor. Na afloop van de lancering was er gelegenheid voor een drankje en hapje.

De Interceptor is milieuvriendelijk en 100 procent op zonnen-energie, met ingebouwde lithium-ionbatterijen waarmee hij dag en nacht kan werken zonder geluid of uitlaatgassen.

Ocean Cleanup berekende dat 80% van alle plastic troep in de oceanen door duizend rivieren wordt aangevoerd. Het is van evident belang om dat plastic af te vangen voordat het de oceaan bereikt. Het doel van Ocean Cleanup is om vóór 2025 in deze duizend meest vervuilde rivieren Interceptors aan het werk te hebben.

  • 9 camera’s
  • 1000 genodigden en vele ingelogde gasten
  • Rotterdamse haven